Кино Влайкова отвътре

Снимките от кабината на най-старото кино в София са от лятото и са по-скоро случайни. Горещината ме отведе до кафенето на Кино “Влайкова” и след няколко изречения с дружелюбния барман разбрах, че 1) Киното си работи и дори в момента тече  прожекция; 2) Може би не е толкова трудно да се огледа наоколо.

В моя случай оглед означава туристическа обиколка. Така стигнах до кабината. Там операторът ме посрещна изненадан, но не възрази да разгледам наоколо.

Докато се суетеше, бай Митко импровизира като екскурзовод: “Ето тази машина е руска, а по-малката е чешка. Много малко са останали такива в света и още по-малко работят.”

Беше ми неудобно да стоя дълго, затова и снимките са малко. Те са правени с моя стар Никон Д40, който може да качи без видими поражения най-много до ISO 800. Вътре е тъмно, тясно, а и разхвърляно, както се извини домакинът. “Да бяхте казали, че ще идвате, да се подготвя”. Да бях знаела, че ще ходя, и аз щях да се подготвя по-добре.
vlaikov

vlaikova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>