За мен

Това е личният ми сайт, който цели да организира на едно място най-важното от дигиталния ми архив, разпръснат в онлайн медии, социални мрежи, flickr и т.н.

Ще намерите връзки към статии на икономическа тема, част от разсъжденията ми по икономическите аспекти на информацията (един проект, по който напредвам бавно) и много снимки – най-вече от пътувания и от концерти. Повечето не сe показват другаде.

Аз съм журналист с повече от 20 години опит, един от последните, които вярват, че професията е преди всичко мисия. Ревностен застъпник съм за спазване на авторските права и за задълбочено представяне на важните теми. Ненавиждам боклучавата практика на копиране на информация оттук-оттам, недообяснени и непроверени, с единствената цел генериране на импресии.

По образование съм икономист.  Но завърших във време на промени – точно когато правителството на Димитър Попов обяви либерализацията на цените и на валутните курсове и започнаха да се създават първите бизнеси. Светът наоколо бе много по-интересен от книгите. Сега не съм убедена.